Huskeliste

Du har 0 titler på huskelisten.

Vis huskeliste

Starten av innholdet

Audrey ut av mørket

Omslagsbilde for Audrey ut av mørket
Tittel: Audrey ut av mørket
Forfatter: Kinsella, Sophie
Gjennomsnittlig vurdering 3 av 1 stemmer. Klikk for å vurdere Audrey ut av mørket.
Foreslått av: Bjørn Veen

Se for deg denne scenen: Mor står i andre etasje. Sønnen hennes på plenen under. I vinduskarmen balanserer gutten sin pc. Moren skriker hun skal kaste den ut og gutten skriker ut i frykt.

Dette er en type frykt, at en konkret ting du sterkt ikke ønsker skal skje skjer. Hovedpersonen i boken, Audrey, har en helt annen type frykt, panikkangst. Hun har opplevd noe som gjør at redselen har satt seg i reptilhjernen, amygdala. Den gjør at Audrey er redd for alt. Det virker slik at istedenfor frykten tilpasser seg den reelle faren, fra litt bekymret til panikk, går den alltid rett til full alarm. Det sliter henne ut og hun har stengt verden ute og sitter kun inne i et mørkt rom med store solbriller og ser tv.

Familien hennes er de eneste hun treffer utenom psykologen Dr. Sarah. Familien som ikke er så verst. Faren er en fin fyr, men ikke alltid helt tilstede. Det er derimot moren som har satt karrieren sin på vent nå som Audrey er syk og er blitt litt for opptatt hva aviser sier om hva som er normalt. Det går spesielt ut over Frank, storebroren, sin gamerdrøm. Minstemann Felix er en kilde til morsomheter og kos. Men selv om familien er aldri så grei så vil Audrey aldri bli bedre av at alt blir ved det samme. Så kommer forandring bankende på i form av Linus, en gutt som gamer på laget til Frank. Han viser interessere for Audrey. Kan han klare kunne lokke Audrey ut av mørket?

Boken er morsom, spesielt moren og Frank sin stadig krangling om spilling og Audrey og Linus sitt rare forhold. Den er lettlest, en del av sidene er skrevet som et filmmanus etter at psykologen Dr. Sarah utfordrer Audrey til å filme sine omgivelser. Og den er godt skrevet om angst. Det lar deg føle på hvor vondt det er å være redd, selv om det ikke er noe å være redd for. Jeg vet det for jeg har en overdrevet frykt for sug i magen, som ved bølger, takeoff eller berg-og-dalbane. Jeg vet at det ikke er farlig, men det velger hjernen min å overse og gå rett i full alarm. Boken får også fram bieffekter av å være langtidssyk, som selvopptattheten med en sykdom, hvordan alt dreier seg kun om den syke og hvordan ryktene går når noen er syk.

Brukerkommentarer

Du må være logget inn for å skrive kommentarer.

Ingen kommentarer

Verdensdag for psykisk helse

Noe å glede seg over’

Verdenshelsedagen markeres den 10. oktober og årets tema er ‘Noe å glede seg over’

CS Library-RSS

Nytt tips

 1. Audrey ut av mørket

  Klikk her for å lese mer om tipset Audrey ut av mørket.
  Kinsella, Sophie

  Se for deg denne scenen: Mor står i andre etasje. Sønnen hennes på plenen under. I vinduskarmen balanserer gutten sin…

 2. Stavanger stories

  Klikk her for å lese mer om tipset Stavanger stories.
  Torkildsen, Terje

  Dette er som en “best of”-samling av historier fra slekt og venner.

 3. Hest, hest, tiger, tiger

  Klikk her for å lese mer om tipset Hest, hest, tiger, tiger.
  Eike Neerlin, Mette

  “Mama huhu” er et kinesisk uttrykk som direkte oversatt betyr “hest, hest, tiger, tiger”.

 4. Verden er en boble

  Klikk her for å lese mer om tipset Verden er en boble.
  Yoon, Nicola

  En bok som må oppleves!

 5. Lett lykkelig

  Klikk her for å lese mer om tipset Lett lykkelig.
  Sunne, Linn T

  Morsom og romantisk